Skuldersmerter

Skulderen er et svært komplekst ledd og består av mange ulike muskler, sener og ledd. Skulderen er laget for å kunne bevege seg i alle retninger. Dette er svært praktisk for oss, men dette gjør også skulderen til et utsatt område for belastning. 

Skuldersmerter og skader vi hjelper deg med

Impingement – subacromiale smerter

Impingement betyr å støte sammen og derfor kan vi si at ulike strukturer i skulder avklemmes ved en impingement-skade. Det forårsakes som oftest av sene, slimpose eller forkalkninger. Smertene kommer når en løfter armen og reduserer «rommet» i leddet. Hvilesmerter forekommer sjeldent. Spenninger i muskler i og rundt området oppstår som oftest ved impingement, men Osteopatisk behandling av skulder, nakke og rygg, samt veiledende treningsøvelser er gode tiltak. Vi har også andre tiltak som kan hjelpe om dette ikke fungerer optimalt.

Tendinopati – Senebetennelse

Dette kommer som oftest pga en overbelastning av en eller flere sener i skulderen. Har man senebetennelse i skulderen kan man oppleve smerter når en bruker, roterer og spesielt løfter armen over hodet og ut til siden. Noen opplever her smerter ved hvile, og flere oppgir smerter i relaterte områder som nakke og ned i mellom skulderblader.

Frozen Shoulder

En frozen shoulder eller kapsulitt utvikler seg til å bli verre over uker eller måneder. Smerten i skulder øker gradvis og bevegelsen i skulderen blir mindre og mindre. Skulderen kan på sitt verste bli helt stiv og mange har nattesmerter. Målet ved denne behandlingen er å fremskynde helingsprosessen ved å redusere smerte og øke bevegeligheten.

Slimposebetennelse

Betennelse av en slimpose i skulder. Kan oppstå akutt, kan komme over tid eller blir tilnærmet som en kronisk tilstand. Impingement kan være en årsak til utviklingen av slimposebetennelse da trange romforhold i skulder kan irritere slimposen, som skal minske friksjonen i skulderen. Rødhet, hevelse og varme er ikke uvanlige symptomer.

Muskelsmerter

Funksjonelle plager i skulderen er normalt. Mye ytre eller indre belastning kan føre til redusert bevegelse og muskelspenninger som igjen fører til smerter. Stråling i arm og nakke forekommer, men mange føler en bedring ved aktivitet. 

Vil du vite mer om dine skulderplager eller trenger en behandling? 

Ta kontakt med resepsjonen på 47 66 60 00 

Eller ta kontakt direkte: 

Philip 95790035
Martin 97881651